Priopćenje ŽNL-a izazvalo burnu reakciju naroda

Pregledano: 293, Objavljeno 03.12.2021. 11:09:21, Kategorija FNews

Nakon što je Zakon o olakšavanju života mladog čovjeka na području HBŽ, u ponedjeljak izglasan na sjednici Skupštine HBŽ, prošao nezapaženo (narod nije skonto op.a.), zastupnik Pinko Deriša je odlučio spasiti dan i pojasniti stanovnicima županije o čemu se zapravo radi. 

To je učinio jednim priopćenjem u kojemu zapravo ništa nije objasnio te je pritom nehotično izazvao žestoku reakciju naroda koji je odlučio izaći na ulice. Facebook grupa pod nazivom “Moja prva nekretnina - moj prvi prijeđen most” koja za sada okuplja preko 10 000 mladih ljudi i nezadovoljnika iznad 40 godina diljem županije, za sutra je najavila prosvjed ispred zgrade Vlade HBŽ. Traže hitno dodatno pojašnjenje usvojenog zakona, u protivnom će svoju ušteđevinu uložiti u prvu nekretninu izvan HBŽ.

 “Odlučio sam uložiti svojih 100.000 € u prvu nekretninu i nadao se oslobođenju od poreza, a neki dan sam navršio 40. Sad razmišljam o odlasku u Njemačku”. “Praško, daj pokaži tom cvikerašu kako se pišu priopćenja!” “Smrt fašizmu, sloboda narodu!” neki su od mnogobrojnih komentara na facebook stranici.

Predlagatelj zakona i bivši zatočenik Alcatraza Praško Palić, prilično iznenađen burnom reakcijom žitelja, užurbano radi na novom priopćenju (Uskoro na svim portalima!) u kojemu će nastojati detaljno objasniti o čemu se radi, nakon što Pinko nije izvršio jednostavnu dužnost Županijske Nebitne Liste.

Hoće li sljedeće priopćenje za javnost zauzdati bijes razularene mlade mase (i nezadovoljnika 40+) ostaje za vidjeti. Ekipe FNewsa će svakako pratiti daljnji razvoj situacije.

Vlada HBŽ je u svom priopćenju istaknula kako podržava svaki legalni oblik iskazivanja nezadovoljstva i poziva na fizičko odstojanje od 1,5 do 2 metra zbog pandemije korona virusa.

 

piše: Kupa Raša FNews

O nama

David i Marina Mijoč iz Kupresa, Bosna i Hercegovina, u braku. Obični ljudi. Bez glume i pretvaranja, laži i smicalica. Jednostavno, darujemo naše znanje i vještine koje bi mogle biti od koristi nekome tko ugasi televizor, utiša buku u svojoj glavi i otkrije svoje neotkrivene talente te krene u avanturu života. Nitko nas ne tjera, radimo iz ljubavi i to je sve. Svi sadržaji koje objavljujemo su potpuno besplatni i svatko ih može koristiti kako želi. 

Pretraga
Društvene mreže