Svjetski menadžeri poručuju HBŽ: “We’re coming!”

Pregledano: 441, Objavljeno 27.11.2021. 13:37:55, Kategorija FNews

Ministar Zdravstva Hercegbosanske županije Momčin Bajk u subotu je izdao priopćenje za javnost u kojemu tvrdi kako je stanje u zdravstvenim ustanovama u županiji vrlo teško te traži hitnu reakciju svih nivoa vlasti kako bi se što prije sanirala financijska šteta prouzrokovana od strane doktora koji nisu bili u stanju ostvariti profit nego su umjesto toga generirali značajne gubitke u iznosu 25 milijuna maraka. 

Obzirom da je pokrenuto mnogo toga kako bi zdravstvene ustanove napokon uskladile svoja poslovanja s propisima, kako kaže Bajk, doktori, a ni stomatolozi, nisu imali nimalo razumijevanja te su opstruirali sve pokušaje ministra odmahujući rukom s podsmjehom i prijezirom. 

No ministar ne odustaje i najavljuje promjenu zakona po kojemu će, kako kaže, proširiti mogućnosti izbora ravnatelja zdravstvenih ustanova, omogućujući kandidaturu ekonomista i pravnika, odnosno menadžera - a ne samo doktora, koji su do sada obnašali funkcije ravnatelja kao i funkciju resornog ministra, poput Drage i Vaske.

Izgleda da je ovaj potez ministra zaintrigirao mnoge menadžere diljem svijeta. Bili Gej je za ugledne američke novine izjavio kako mu je veliki izazov urediti zdravstvo Hercegbosanske županije i učiniti ga profitabilnim te da će svakako razmisliti o svojoj kandidaturi, ukoliko se ministrov zakon usvoji. Elijen Maska dijeli slično mišljenje te je rekao da “promatra Dom zdravlja Drvar s velikim interesom”. Na upit želi li se kandidirati za poziciju ravnatelja jedne od zdravstvenih ustanova HBŽ, Džef Bezvez je odgovorio kako ne razmišlja o tome ali da zvuči privlačno.

Hoće li ministar Bajk uspjeti u namjeri da omogući menadžerima preuzimanje kormila zdravstvenih ustanova u Hercegbosanskoj županiji te da od njih naprave visoko profitabilne organizacije, ostaje za vidjeti. Ono što možemo sa sigurnošću reći je da doktori, a ni stomatolozi, ne spavaju mirno, nestrpljivo iščekujući ishod ove uzbudljive priče.

 

piše: KupaRasa FNews 

O nama

David i Marina Mijoč iz Kupresa, Bosna i Hercegovina, u braku. Obični ljudi. Bez glume i pretvaranja, laži i smicalica. Jednostavno, darujemo naše znanje i vještine koje bi mogle biti od koristi nekome tko ugasi televizor, utiša buku u svojoj glavi i otkrije svoje neotkrivene talente te krene u avanturu života. Nitko nas ne tjera, radimo iz ljubavi i to je sve. Svi sadržaji koje objavljujemo su potpuno besplatni i svatko ih može koristiti kako želi. 

Pretraga
Društvene mreže